top of page

OVER PURE PRODUCTEN

Pure Producten is ontstaan toen ik van een boerderij in ’s-Graveland bij toeval een vacht kreeg van Bram de Ram. Eenmaal die vacht in handen ben ik me gaan verdiepen in "wat kan ik er eigenlijk allemaal mee?" En zo kwam van het een het ander. Een oud spinnenwiel van oma werd opgeknapt, een workshop wol spinnen volgde en al snel kreeg ik de smaak te pakken voor het vilten. Naast het vilten tot sloffen, verwerk ik ook lappen vilt tot tas of hoed en doe ik eveneens Vegetarisch Vacht Vilten. Dat houdt in dat je een lekker zacht schapenvachtje krijgt waarvan de onderkant niet van schapenleer is, maar van natuurlijk vilt. Het schaap kan daardoor na de scheerbeurt weer lekker de wei in. Wel zo diervriendelijk. Onze wol is uitsluitend afkomstig van biologische boerderijen.

Het is fascinerend wat je met wol kunt doen. Wat na de winter niet meer nodig is voor het schaap - ze doen in het voorjaar graag hun jas uit- is een prachtig product voor ons om mee te werken. Schapenwol biedt tal van mogelijkheden.

Voor de verwerking gebruik ik pure vachten, nog helemaal onbewerkt en ongewassen. Op die manier kan ik het beste bepalen voor welk doel de specifieke vacht geschikt is en hoe die het beste verwerkt kan worden.

De wol verf ik bewust niet. De eigenheid van de vacht moet zichtbaar zijn en geen enkel product dat ik maak is hetzelfde. Waarom iets rood of groen verven als het schaap zelf prachtige kleur schakeringen heeft gemaakt in zijn of haar vacht?

Kijk vooral bij de collectie om te zien welke mogelijkheden er zijn. Of als je zelf een suggestie hebt, neem graag contact met mij op!

bottom of page