top of page

BESTELLEN

 

Als u iets wilt bestellen, neem dan graag contact met mij op via het contactformulier of via het mailadres, dan bespreken we zo spoedig mogelijk samen uw wensen en opties.

Op de site onder collectie vindt u een ruime keuze aan mogelijkheden. Dit zijn voorbeelden ter inspiratie. Ik maak alles op maat en naar specifieke wens van de klant, daarom is deze site ook geen webshop. Kleuren en tinten zijn naar beschikbaarheid en in overleg.

De wol die ik gebruik is afkomstig van schapen uit Nederland en Oostenrijk die gehouden worden op biologische boerderijen en diervriendelijk worden behandeld.

Ook tijdens het scheerproces wordt er zorgvuldig met de dieren omgegaan om ze zo min mogelijk stress te bezorgen.

De schapen staan altijd buiten en in Oostenrijk gaan ze in de zomer de bergen in.

De boerderij in Nederland is Land&Boschzigt, die in Oostenrijk staat in Längenfeld/Tirol.

Vanwege de schaarste op dit moment (en de reisbeperkingen voor Oostenrijk) gebruik ik momenteel ook wol van een boerderij in de omgeving van Delft waar de schapen in het groene hart grazen. Ik koop dit in via een Fair Trade gecertificeerd tussenpersoon zodat het welzijn van de schapen is gewaarborgd.

Aangezien het allemaal puur handwerk is kan het zijn dat er minimale verschillen zitten tussen de producten en maten, ik probeer dit te voorkomen, maar een minimaal verschil is mogelijk.

WASVOORSCHRIFTEN:

Net als een wollen trui en andere producten gemaakt van pure wol; wassen van wol is lastig.

Aangezien alle items van Pure Producten gemaakt zijn van 100% pure biologische wol, wordt het afgeraden om de producten te wassen in de wasmachine (ook niet op het wolwasprogramma!).

Mocht het toch nodig zijn om de wollen producten te reinigen, dan hierbij een aantal tips.

 

SLOFFEN:

De sloffen zijn vanwege de natuurlatex op de zool NIET wasbaar. Mocht het echt nodig zijn, dan kunnen ze voorzichtig afgenomen worden met een natte doek. Vooral niet wringen of in een warm sopje; dat kan krimp veroorzaken.

VACHTEN:

Een vacht even luchten buiten en voorzichtig uitkloppen volstaat meestal al. Met een stofzuiger eventueel licht uitzuigen is ook mogelijk.

Een vegetarisch gevilte vacht is ook wasbaar, maar wees hier voorzichtig mee.

Gebruik hiervoor het liefst alleen het spoelprogramma op de machine, een wolwasprogramma is vaak al te veel. Let bij het spoelen goed op dat je dan de centrifuge zo laag mogelijk zet anders krimpt de wol!

Na het spoelen de vacht liggend laten drogen. Als de vacht eenmaal droog is kan deze voorzichtig opgekamd worden met een zachte borstel of gewoon met de hand wat losmaken om het weer mooi luchtig te maken, want door water gaat het een beetje plakken.

MUTSEN:

Een gebreide muts is net als een vacht te spoelen met hierbij ook de centrifuge zo laag mogelijk.

IMG_9984.jpg
bottom of page